ブログ&お知らせ

News

最後の料理実習😋

インターナショナル・プリスクールCHES

12月をまじかに控えて、11月のTopic「Food」もいよいよ最終章。身近な食物の話題について、実験や料理実習を体験しながら楽しく学べた1か月でした。

最後を締めくくったのは「カスタードクリーム」。今回は、Blue Bird(年少)クラスも参加しての大所帯での実習。教室が甘い香りに包まれてみんな大満足でした😋


Dip Dish Number 4

Today was a fun day spent with cooking something tasty! White Owl, Red Fox, and Blue Bird worked hard to make delicious custard cream for the dip dish number 4!

For today’s dip dish, Blue Bird was invited by White Owl and Red Fox. It is always fun for us to do things together. We enjoy watching and participating in activities with the big kids since it shows us what things will be like when we become part of the big class.

We are already aware that our time in the Blue Bird classroom is coming to an end soon. We are getting ready to take one bigger step in our kindergarten journey.

おいしいものを作る楽しい一日でした。White Owl、Red Fox、Blue Birdのみんなでディップ料理4品目の美味しいカスタードクリームを一生懸命作ったのです。

今回の料理のために、Blue BirdはWhite Owl and Red Foxの(大きなクラス)に招待されました。一緒に何かをするのはいつも楽しいです。私たちBlue Birdが大きなクラスの一員になった時、どんな風になるのかを教えてくれるからです。

Blue Birdクラスでの生活がもうすぐ終わることを、すでに知っています。私たちは、幼稚園の旅でもう一つ大きな一歩を踏み出す準備をしているのです。

Before we get to how we made the dip dish (custard cream), let’s take a look at what Blue Bird learned this week. Since this is the last week of November, it feels like wrapping up everything we have learned so far.

Starting from Monday, we began learning about “go,” “grow,” and “glow” foods.

ディップ料理(カスタードクリーム)の作り方の前に、Blue Birdが今週学んだことを見てみましょう。11月の最終週ということで、これまで学んできたことの総まとめという感じです。

月曜日から、私たちは「Go」「Grow」「Glow」Foodsについて学び始めました。

We discussed how some foods give us energy, such as potatoes, bread, and rice. We talked about how we eat these foods during the day and how we feel afterward. The kids confirmed that they feel energetic right after eating them. They told me that they can run and jump better! “Go” foods work as fuel for our bodies.

Then, we learned about “grow” foods. Everyone wants to grow up quickly, and we know the way to do it! We need to eat meat, eggs, and cheese to help our bodies grow. Not only do these foods help us grow, but they also keep our bodies strong. Milk and yogurt are good options to make our bones happy! 😊

Lastly, we learned about “glow” foods. We already knew that vegetables and fruits make our bodies healthy because they have many vitamins. Now we know that they can even make our skin glow.

ジャガイモ、パン、米など、エネルギーを与えてくれる食べ物があることを話し合ったのです。普段これらの食物をどのように食べ、その後どのように感じるかについて話しました。子どもたち、食べた直後はエネルギーを感じることを確認。走ったりジャンプしたりするのが上手になったと言っていました。「Go 」食品は、体にとって燃料となるのです。

次に、「Grow」食品について学ぶことに。誰もが早く大人になりたいと思っています。肉、卵、チーズを食べ、体の成長を助ける必要があります。これらの食物は成長を助けるだけでなく、体を丈夫に保ってくれます。牛乳やヨーグルトは、私たちの骨を強くする良い選択肢です😊

最後に、「Glow」食品について学びました。野菜や果物にはたくさんのビタミンが含まれているので、体を健康にしてくれることはすでに知っていました。そして今、私たちは、野菜や果物が私たちの肌を輝かせることもできることも知っています。

Now, on to the main course.

To make custard cream, we used Ms. Masami’s magic recipe. It was unexpectedly easy but so delicious!

First, we introduced the ingredients. We needed some milk, sugar, flour, eggs, and a little bit of vanilla extract for flavor. We placed all the ingredients on the table and got ready to get to work.

In this recipe, all we had to do was put the ingredients in a shaker, shake it well, and microwave it for a short time to thicken! We used a scale to measure the ingredients and took turns adding them to the shaker. We prepared two batches at the same time.

Then the fun part started! We shook the shaker really hard to make sure the ingredients mixed well.

さて、メインディッシュにとりかかります。カスタードクリームを作るのに、Ms. Masamiの魔法のレシピを使うことに。思いのほか簡単で、しかもおいしいかったのです!

まずは材料の紹介。牛乳、砂糖、小麦粉、卵、そして風味付けにバニラエッセンスを少々。すべての材料をテーブルに並べ、さっそく作業に取りかかります。

このレシピでは、材料をシェーカーに入れてよく振り、電子レンジで短時間加熱してとろみをつけるだけ!はかりを使って材料を量り、順番にシェーカーに入れていきます。同時に2つのシェーカーを用意しました。

そして楽しい時間のスタート!シェーカーを激しく振って、材料がよく混ざるようにしました。

Tastier than we had imagined

After making sure that we mixed everything well, we put the mixture into the microwave. For this recipe, we needed to microwave it twice, giving it a stir after the first time. As we kept heating it, it started to thicken. It was this easy! Then, we got some cups to share the custard cream.

To turn it into a dip dish, we added some delicious biscuits to enhance the taste. We dipped our biscuits into the custard cream and enjoyed eating it. It was even tastier than we had imagined.

This is the last week of November, so this will be our last cooking experiment for now. We had a great time trying out different things and learning together. Let’s look forward to December and Christmas!

すべてをよく混ぜ合わせた後、電子レンジにいれます。このレシピでは、電子レンジで2回加熱する必要があります。加熱を続けると、とろみが出てきました。こんなに簡単!そしてカスタードクリームをカップに取り分けます。

ディップ料理にするために、おいしいビスケットを加えます。ビスケットをカスタードクリームに浸けて食べました。想像以上に美味しかったです。

11月も最終週となり、今回が最後の調理実習となりました。いろいろなことを試し、一緒に学ぶことができて、とても楽しかったです。12月はクリスマスを楽しみにしましょうね。


無料トライアル(体験)受付中です

1歳半からのお子さんの貴重な時間を将来にむけてしっかり活かしてあげたいとお考えのパパ・ママは、ぜひ一度、「無料トライアル」にお越しください。申し込み方法はかんたんです。こちらから、いますぐお申込みください。

資料を送付させていただきますので、施設見学もかねてお子さんと一緒にお気軽にご参加ください。CHESの教室でお会いできるのを楽しみにお待ちしています。

Google Business Profileを更新しました。