ブログ&お知らせ

News

野菜に挑戦🥕

インターナショナル・プリスクールCHES

11月もいよいよ終盤。「プリ・クラス」の「Food」をめぐるTopicも終わりを迎えようとしています。今回のトライは、なんと野菜! この企画を聞いた時、さすがに難しいのでは?と危惧しましたが、最終的にはMr. Seanと一緒にみんなでおいしくいただくことができました。

Good job tasting and experimenting, everyone👍


Time to Eat Your Vegetables🥕

With December coming, that means that November is coming to an end. Our journey of learning about food and trying new things is soon to come to an end as well. So far, we have made faces with food, said thanks for Thanksgiving, and tried two dip dishes: corn soup and ketchup.

For the corn soup, we added a lot of salt and ate it with bread. The taste was familiar but yummy. The milk made it very creamy. For the ketchup, we added sugar and enjoyed it with tortilla chips. It was many people’s favorite dish!

12月が来るということは、11月も終わりに近づいているということです。食について学び、新しいことに挑戦する旅も、もうすぐ終わりに近づきます。これまでのところ、私たちは食べ物で顔を作り、感謝祭に感謝の気持ちを伝え、コーンスープとケチャップの 2つのディップ料理を試しました。

コーンスープは塩を多めにしてパンと一緒に食べました。懐かしい味でしたが美味しかったです。牛乳を入れるととてもクリーミーになりました。ケチャップには砂糖を加えてトルティーヤチップスと一緒にいただきました。みんなに人気の一品でした!

The Third Dip Dish

For the third dip dish, we decided to make a dish of veggies! Focusing on vegetables, we thought about how we could make something yummy. We took some edamame and spinach, and blended them together. Would that taste good? Well, not on its own.

To make it a proper dip, it needed to be creamy, and it needed something to make it tasty. Our secret ingredients were: lemon juice, olive oil, garlic, pepper, and salt! We also added some water to make it smoother.

With these ingredients together, we saw how the blender acted differently than with the other foods. The edamame and spinach were tough to cut through. We added water and shook it up to make it blend.

ディップ料理3品目は野菜を使った一品を作ることにしました。野菜を中心に、どうすればおいしいものが作れるかを考えました。枝豆とほうれん草をブレンドしてみました。それはおいしいでしょうか?まあ、それだけでは、おいしそうではありません。

適切なディップ料理にするには、クリーミーである必要があり、美味しくするための何かが必要でした。隠し味にレモン汁、オリーブオイル、ニンニク、コショウ、塩。滑らかにするために水を少し加えました。

これらの材料を一緒に使用すると、ミキサーが他の食品を使用した場合とどのように異なる動作をするかがわかりました。枝豆とほうれん草は切るのが大変でした。水を加えてよく振って混ぜ合わせました。

I tasted it part way through, and it was chunky and didn’t taste good. We needed to blend more!

It was noisy! But that was a good sign. It meant it was blending well. In only a minute or two, we had a very smooth, very creamy dip!

As many of the students said, it looked like macha ice cream! However, the taste was not sweet. It was a bit salty, a bit sour, a bit garlicky… Many different flavors.

Using baby carrots to dip, we enjoyed our green edamame dip! This was an experiment for some people. Eating vegetables is difficult for some kids. However, they are one of the best food groups to eat a lot of!

途中で味見しましたが、ごわごわして美味しくありませんでした。もっとブレンドする必要があります。

(ミキサーの音は)騒々しかったです。しかし、それは良いきざしです。よく混ざっていることなのですから。ほんの 1 ~ 2 分で、とても滑らかでクリーミーなディップが出来上がりました。

多くの生徒が言っていたように、抹茶アイスに似ていました。ただし、味は甘くなかったです。少し塩味、少し酸っぱさ、少しニンニク風味…色々な味でした。

ベビーキャロットをディップして、枝豆ディップ料理を楽しみました。これは一部の子どもたちのための実験でした。野菜を食べることが難しい子どもいます。しかし、野菜はたくさん食べるのに最適な食品グループの1つです。

Chances to Try New Foods

The dip was popular among some, and less popular among others. But everyone tried it! Some who said they didn’t like carrots or wouldn’t like it at first ended up eating a lot!

Good job tasting and experimenting, everyone! Our dip dish series is giving us lots of chances to try new foods, as well as learn recipes that we can make ourselves.

We can see exactly what is inside the food we are eating, and how putting them together makes them taste in a certain way.

Our next dip dish will be final.

このディップは一部の子どもたちには人気がありましたが、他の子どもたちにはあまり人気がありませんでした。でもみんなチャレンジしましたよ。最初はにんじんが苦手と言っていた子どもも結果的にはたくさん食べていました。

みんな、試食と実験、お疲れ様でした。私たちのディップディッシュシリーズは、新しい食べ物を試したり、自分で作ることができるレシピを学ぶ機会をたくさん与えてくれます。

私たちは、食べている食べ物の中に何が入っているのか、そしてそれらを組み合わせるとどのような味になるのかを正確に知ることができます。

次回のディップ料理が最終回となります。


無料トライアル(体験)受付中です

1歳半からのお子さんの貴重な時間を将来にむけてしっかり活かしてあげたいとお考えのパパ・ママは、ぜひ一度、「無料トライアル」にお越しください。申し込み方法はかんたんです。こちらから、いますぐお申込みください。

資料を送付させていただきますので、施設見学もかねてお子さんと一緒にお気軽にご参加ください。CHESの教室でお会いできるのを楽しみにお待ちしています。

Google Business Profileを更新しました。